Projekt azonosítószáma: VEKOP-1.2.6-20-2020-00615
Kedvezményezett neve: FOLPRINT Kft.
Projekt címe: FOLPRINT Kft. technológiafejlesztési pályázata
Támogatás összege: 39 500 000 Ft
Támogatás mértéke: 65,40%

Projekt leírása:

A Folprint Zöldnyomda nyomdatermékek környezetbarát gyártásával foglalkozik.

Célunk: a gyártási műveletek korszerűsítés a versenyképesség megőrzése miatt.

A projekt keretében az alábbi gépek beszerzése mellett döntöttünk.

Heidelberg Stahlfolder Ti 52 hajtogatógép: A Folprint Kft jelenlegi hajtogatógépe több mint 10 éves, a kezelése teljesen manuális és a kötészeti állományon belül kevesen értenek a kezeléséhez. Az új gép megvásárlásával a korábban bérmunkába kiadott hajtásokat is meg tudjuk csinálni házon belül és ezzel is biztosítjuk a meglévő állomány munkával való ellátottságát és csökkenteni tudjuk a költségeinket.

SW-820 automata melegfóliázó berendezés: A Folprint a fóliázást eddig egy használtan vásárolt és kis teljesítményű fóliázógéppel végezte de ez a gép nem volt alkalmas arra, hogy a rövid gyártási határidővel megrendelt nagy mennyiségű fóliázási igényeket kiszolgálja, ezért itt is alvállalkozót kellett igénybe venni. Az új gép sokkal korszerűbb, automatikus, valamennyi kötészeti dolgozó által könnyen kezelhető és a korábbi termelési kapacitást megháromszorozza.

Tekercsemelő berendezés: A berendezés segítségével a fóliatekercseket emberi erő használata nélkül a fóliázó berendezéshez lehet szállítani és a berendezésre lehet helyezni. A tekercsemelő egyszerű kialakítása miatt kis helyen is elfér, közvetlenül a fóliázó berendezés mellett tárolható, és előkészíthető rá a következő fóliatekercs, mialatt a munka folyik a már felhelyezett tekerccsel. A tekercsváltási idő csökkentésével jelentősen növelhető a gép üzemi hatékonysága.

Polar N Plus 115 vágógép: Polar N Plus 115 vágógép, gyors késcserével, kiegészítő resopal sarokasztalokkal és 1db LW 1000-4 lifttel. Ez a vágógép 115 cm vágási szélességgel rendelkezik. Egy ütemben vágható fogásmagassága 16 cm. Érintőképernyős kezelőfelület rendkívül felhasználóbarát.

Programozása modern, letisztult, gyors. Késcsere könnyített, részben automatizált, felhasználóbarát.

LW 1000-4 lifttel kiegészítve gyors, hatékony, emberkímélő. A kiválasztott berendezés alkalmas arra, hogy a meglévő gyártósorunkba implementáljuk.

A szakmán belül, a hajtogatást és a fóliázást végző kötészet, nagy szakmai képzést és gyakorlatot igénylő terület. A gépek automatizáltak, így viszonylag rövid idő alatt elsajátítható a kezelésük. Ezek a gépek maximális támogatást adnak a kezelőnek, minimalizálják az kezelési hibát, így a selejt keletkezését. Versenyképességünk fokozásával biztosítjuk a megfelelő megrendelés mennyiséget és a hatékony munkaerő felhasználást.

Projekt befejezése: 2022.01.27