Rólunk

Ma már egy nyomdával szemben alapelvárás, a gyorsaság, a szakértelem és az ügyfélközpontú gondolkodás. A Folprint Zöldnyomda ezeknek a követelményeknek megfelel, és ennek köszönhetően működik a piacon 1985 óta sikeresen. A közelmúltban azonban egy új igény fogalmazódott meg a nyomdai tevékenységgel kapcsolatosan mind az ügyfelek, mind a saját részünkről, ez pedig a környezetkímélő megoldások előtérbe helyezése, a régi értékek megőrzése mellett.

Valljuk, hogy ma már egy felelősségteljesen gondolkozó vállalat életében központi szerepet tölt be a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés biztosítása, a hétköznapi működésében és a hosszú távú stratégiában egyaránt. Amennyiben Ön nyomtatási igényei kivitelezéséhez egy együttműködő partnert keres, aki rugalmas, gyors és költséghatékony megoldásokat biztosít Önnek környezetkímélő módszerekkel, akkor az Ön számára a Folprint Zöldnyomda a megoldás.

Zöldnyomda

Természetbarát cégfilozófia

Egy zöld nyomda kiemelten figyel a fenntarthatóság szempontjaira.

 • Természetbarát nyomtatás
 • Környezettudatos fejlesztések
 • Zöld alapanyagok választása
 • Folyamatos felvilágosító munka

Környezetbarát papír

Egy zöld nyomda több mint 50%-ban környezet­barát papírt használ.

 • Papírhulladékból készült újrapapír
 • Tanúsított erdőgazdaságból származó FSC alapanyag

Környezetkímélő technológia

Egy zöld nyomda ügyel arra, hogy minél kevésbé terhelje a környezetet.

 • Növényi olaj bázisú festék
 • Vegyszer- és alkoholmentes megoldások
 • Auditált karbonsemleges gyártás

Környezettudatos működés

Egy zöld nyomda a saját háza táján is zöldként viselkedik.

 • Energiatakarékos építészeti megoldások
 • Szelektíven gyűjtött hulladékok
 • Papírtakarékosság, e-megrendelés, e-számla
 • ISO 9001 és 14001, FSC  tanúsítások

Elégedett ügyfél

Egy racionális és környezettudatos ügyfél zöld nyomdát választ.

 • Megfizethető áron jut minőségi és környezet­barát termékhez
 • Használhatja a megkülönböztető˝ FSC logót, ami marketing előnyt jelent
 • Csökkenhet karbonlábnyoma
 • Aktívan hozzájárulhat környezetünk fenntartásához

Karbonsemleges gyártás a Folprint Zöldnyomdában

A karbonsemlegesség a Folprint Zöldnyomda alapvető jellemzője: üzleti modellünk, stratégiánk és mindennapi működésünk egyben.

A karbonlábnyom a teljes üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, mely egy tevékenység végzése során közvetlenül vagy közvetve keletkezik.

A Zöldnyomda a saját működését is semlegesíti – ugyanakkor az ügyfeleink megbízásait is karbonsemlegesen végezzük el, vagyis nyomdai munkálatainkkal az ügyfeleink CO2-kibocsátást nem növeljük.

Ez hazánkban egyedülálló hozzáállás, megoldás. Számos zöld technológiát használunk és fejlesztünk, melyekkel csökkentjük a karbonlábnyomunkat: LED világítás, fapellet-fűtés, napkollektoros vízmelegítés, elektromos auto.

Marketingelőnyök ügyfeleinknek

Több szempontból is segítünk ügyfeleinknek, hiszen megfizet­hető áron jutnak minőségi és környezetbarát termékekhez, a logók feltüntetése plusz költségbe nem kerül. Ügyfeleink használhatják a megkülönböztető „Karbonsemlegesen  nyomtatva” logót, ami marketingelőnyt jelent.

FSC tanúsítvány

Az FSC (Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) a faanyag eredetét nyomon követő felügyeleti lánc, amely végig kíséri a fa útját az erdőtől a papírgyártáson át egészen a késztermékig, felölelve a gyártás összes lépését. Azért beszélünk láncról, mert ahhoz hogy a végtermék FSC minősítettként forgalomba kerülhessen, ahhoz a gyártási folyamat valamennyi az alapanyagot legálisan birtokló szereplőjének FSC minősítettnek kell lennie, cégünk 2009. 12. 06. óta tagja az eredetkövetési láncnak.

A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fenntartását.

Ha az Ön termékét egy így minősített nyomda FSC papírra nyomtatja, akkor Ön is jogosult lesz használni az FSC védjegyet, ami azt mutatja partnereinek, hogy Ön is eleget tesz a legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak és ezzel erősítheti márkanevét, illetve üzleti jó hírét.

Elérhetőségek:

Folprint Zöldnyomda szakképzett munkatársai segítségével áll az Ön rendelkezésére gyors, költséghatékony és speciális megoldások kivitelezésére.
Keresse bizalommal szakembereinket a megvalósítás érdekében!

E-mail: info@folprint.hu
Telefon: +36 1 205 5965
Cím: 1119 Budapest, Than Károly utca 25.

Bővebb információ:

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder