GINOP_PLUSZ-1.3.1-21-2021-00041

Folprint Zöldnyomda Kft. zöldgazdasági beruházása

 • a kedvezményezett neve: Folprint Zöldnyomda Kft
 • a fejlesztés tárgya, célja: Folprint Zöldnyomda Kft. zöldgazdasági beruházása
 • elszámolható összköltség: 409 971 416Ft
 • támogatás összege: 204 985 708 Ft
 • a támogatás mértéke: 50,00%
 • a projekt befejezési dátuma: 08.31.

Projekt tartalmának bemutatása:

A nyomdánk Magyarország első zöldnyomdája és környezettudatos hitvallásunk mellett számos tanúbizonyságot tettünk az elmúlt 10 évben, illetve ezt külső szakértő szervezetek is sokszor hitelesítették, díjazták. Ismertségünk miatt sok olyan ügyfél keresi meg nyomdánkat, akik a környezeti elvárásoknak megfelelően zöldíteni szeretnék a csomagolóanyagaikat. A dobozgyártás esetében viszont sok műveletet kell alvállalkozóval végeztetni és ennek a többletköltsége, plusz a zöld megoldások magasabb ára már gyakran meghaladja a megrendelő árérzékenységét.

Amennyiben a teljes gyártási folyamatot házon belül fogjuk tudni elvégezni az alvállalkozók kiváltásával, az versenyképessé teszi a zöld alternatívát a megrendelő számára, ezért tervezzük egy új ingatlan megépítését, amelyben a teljes gyártási folyamatot házon belül tudjuk elvégezni. Illetve az alvállalkozókhoz történő szállítások is megszűnnek és így is tudjuk csökkenteni az éves karbonlábnyomát a vállalatnak. Ha a termékkínálat bővül a csomagolástervezéssel, akkor a műanyagcsomagolás kiváltásban már az első lépéstől részt tudunk venni. Könnyebben tudunk olyan alternatívákat találni, ami mellett nemcsak a műanyagot tudjuk papírral kiváltani, hanem akár egy újrahasznosított papír választás is belefér a megrendelő büdzséjébe. A nyomdánk azon kevés magyarországi nyomda közé tartozik, akik tekercses címkegyártással és íves nyomtatással (doboz) is foglalkoznak, így azon termékek esetében is tudunk komplett csomagolási megoldást nyújtani, ahol a csomagolás része egy nyomtatott címke is.

Ez és az új szolgáltatások együttesen jó alapot nyújtanak az export piacok felé. A projekt megvalósításával képesek leszünk arra, hogy egy komplex, papíralapú csomagolási megoldást nyújtsunk azon cégek részére, akik a műanyag csomagolóanyagot ki akarják váltani a termékük csomagolása során. A szolgáltatás a csomagolás optimalizálását jelenti, a tervezéstől a makettkészítésen át a kivitelezésig, ezzel a szolgáltatás portfóliónkat jelentősen bővítjük.

Számításaink szerint legalább évi 100 t műanyaghulladékot tudunk kiváltani papír alapú csomagolással, aminek a visszagyűjtése Magyarországon biztosított -a komplex csomagolóanyag portfólióval exportképessé válik a szolgáltatásunk, ezért alábbi eszközök beszerzését tervezzük:

 • Doboztervező szoftver
 • Digitális kivágó gép
 • Automata stancoló kitörő funkcióval
 • Papírdoboz készítő berendezés
 • Automata dobozragasztó

A beruházással összhangban az eszközök hozzájárulnak a fejlesztési eredményeink megvalósításához azáltal, hogy közvetlenül részt vesznek az új dobozkészítési gyártási folyamatban. Mivel vállalatunk stratégiájában kiemelt figyelmet kap a fenntarthatóság nem csak a termékei, de a működése során is ezért az új épület megépítéséhez napelemes rendszer telepítését is meg kívánjuk valósítani, hogy ezzel is biztosítsuk annak fenntartható üzemeltetését.