4 dolog,amit a lézergravírozásróltudnod érdemes

A lézeres gravírozás alapja, hogy az anyag felületét elérő fény milyen hatásfokkal alakul hővé. Mivel minden alapanyag más, ebből adódóan különböző anyagokba eltérő hatékonysággal lehet gravírozni. Általában a nem tükröző felületek, mint a fa és a különböző műanyagok kitűnő eredményt adnak lézergravírozás során. Ezektől függetlenül lehet például üvegre is gravírozni, ne ijedjetek meg! 

Lézergravírozás során szén-dioxid (CO2) lézer használatával tudunk a megmunkálandó felületen tetszőleges ábrát, logót, szöveget megjeleníteni.

És hogy az egész hogyan működik? Egy számítógéppel vezérelt gravírozógép lézerfeje végighalad a megmunkálandó felületen, a fókuszált lézersugár pedig a megfelelő helyeken elpárologtatja az anyag legfelső rétegét, így kialakul a kívánt kép. A kapott eredmény precíz és nagy felbontású.

Másik híres módszer, ami legfőképp fém alkatrészek, táblák esetében kerül alkalmazásra, az az úgynevezett fiber lézeres gravírozás. Ennek során diódák által kibocsátott fénnyel végzik a gerjesztést, ami szintén egy módja a lézeres jelölésnek. 

Van egy kifejezetten lézergravírozással foglalkozó oldalunk, ha tetszett a bejegyzés, csekkoljátok le azt. Már csak a galériáért is megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük